نشست اعضای انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان کیش با معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش

| بیست و نهم بهمن ماه 1403

به نام خدا
جلسه هفتگی انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان کیش با دعوت از سرپرست معاونت گردشگری سازمان جناب آقای دکتر علی حسنلو ، عصر روز دوشنبه بیست و نهم بهمن ماه در دفتر انجمن برگزار گردید. در این دیدار که با حضور اکثریت اعضای انجمن همراه بود مسائل و مشکلات عرصه گردشگری که بعنوان مهمترین رکن اقتصادی کیش شمرده می شود به بحث و تبادل نظر گذاشته شد. در ابتدای جلسه آقای قریب برخی از مهمترین معضلات سرمایه گذاران و فعالین اقتصادی این عرصه را بیان نمود ؛ دغدغه واگذاری کیش ایر و بحث خصوصی سازی آن ، عدم توسعه متوازن زیرساختهای جزیره ، عدم نگرش درست و مثبت بدنه حاکمیت به صنعت گردشگری و وابستگی آن به نهادها و ارگانهای دولتی ، مشکلات فراوان سرمایه گذاران در صدور یا تمدید مجوزها ، پذیرش گردشگران خارجی، ناهماهنگی و بعضاً رفتارهای سلیقه ای ارگانها در برخورد با گردشگران خارجی ، عدم برنامه ریزی برای 6 ماهه نخست سال که کیش با کمبود گردشگر و مشکلات اقتصادی مواجه است . سپس پیشنهاداتی را مطرح و از آقای حسنلو برای تحقق آنها درخواست پیگیری نمودند. پیشنهاد حضور معاونت گردشگری در هیئت مدیره شرکتها و ارگانهایی نظیر شرکت هواپیمائی کیش و شرکت بنادر و فرودگاهها که ارتباط مستقیمی با ورود مسافر و گردشگر به کیش دارند . همچنین پیشنهاد تشکیل شورای راهبردی فرهنگی گردشگری با حضور امام جمعه ، مدیرعامل سازمان ، معاونت گردشگری و روسای ارگانهای مرتبط برای تبیین و تصمیم گیری درخصوص مسائل فرهنگی گردشگری ، فعال نمودن و تجهیز مسیرهای زمینی ورود به کیش ، برنامه ریزی منسجم و جذاب برای برگزاری ایونت ها و سمینارهای تخصصی در طول سال بالاخص در نیمه نخست از وارد مطروحه مهم در این جلسه بود.
سپس آقای دکتر حسنلو صحبتهای خود را با تقدیر از بخش خصوصی که با حضور پررنگ خود در نمایشگاه گردشگری تهران ، توانست بازوی قدرتمندی در کمک رسانی به سازمان و معرفی شایسته کیش باشد آغاز نمود و گزارش مختصری از بازدید وزیر گردشگری و میراث فرهنگی ، وزیر گردشگری تاجیکستان و نمایندگان شرکتهای خارجی ، معاونین و روسای تشکلهای صنفی کشوری و سایر سرمایه گذاران فعال بخش خصوصی از غرفه کیش در تمایشگاه بین المللی گردشگری تهران بیان نمود. وی با اشاره به مشکلاتی که در طی حضور کوتاه مدت خود در معاونت گردشگری با آنها مواجه بوده ، گفت باتوجه به تجارب سالها فعالیت خود در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ، بهترین سیاستی که می توان در مناطق آزاد بخصوص کیش اجرا نمود ، دادن آزادی عمل به بخش خصوصی جهت رشد و توسعه است ، هر زمان فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی ( اعم از برنامه ریزی و اجرا ) به بخش خصوصی واگذار شده با بهترین و بالاترین بازدهی هم برای بخش خصوصی و هم برای بخش حاکمیتی جزیره همراه بوده است لذا بیشترین سعی ما بایستی تسهیل روند جاری فعالیتهای بخش گردشگری باشد و ما باید فقط نقش تسهیل گر و ناظر را داشته باشیم ، لذا مهمترین اموری که باید در اینخصوص صورت گیرد در مرحله اول توسعه زیرساختها ، سپس اصلاح فرایندها و همزمان برنامه ریزی در جذب گردشگر ( داخلی و خارجی ) و اجرای برنامه های پربار است . به همین جهت جلسات و نشستهایی نیز با برخی نهادها و صندوقهای بازنشستگی تشکیل شده تا اعضای این تشکلها و اصناف بتوانند در نیمه نخست با بسته های تشویقی که برای آنها تعریف می شود به کیش سفر نمایند. تعریف جاذبه های جدید گردشگری نظیر تبدیل کاخ نخست وزیری به موزه آثار هنری فاخر ، ساخت مجموعه های تفریحی و سرگرمی جدید ، راه اندازی سامانه جامع گردشگری ، تخصیص اعتبار خرید با اقساط پرداخت یک ساله از دیگر برنامه ریزیهای معاونت گردشگری در جهت افزایش ورود مسافر و گردشگر به جزیره است.
راه اندازی طرح بوم گردی ، حمایت از طرحهای خلاقانه و نوآورانه بخش خصوصی در امر گردشگری ، تداوم پروازهای خارجی درطول سال ، برنامه ریزی اصولی و تسهیل در ورود گردشگران خارجی و چگونگی استفاده آنها از خدمات گردشگری و  نحوه پرداخت هزینه ها،  ساماندهی بخشهای مرتبط با گردشگران خارجی از بدو ورود تا خروج از جزیره و نظارت درست و دقیق بر آنها ، ایجاد تقاضا برای سفر به کیش با برگزاری رویدادها ، نمایشگاهها و جشنواره های جذاب ، حمایت از تک برندهای جزیره که حتی در سطح کشور و بین المللی نیزخاص و منحصر بفرد هستند ، تسریع در اموری که سرمایه گذار باید به سازمان و شرکتهای تابعه مراجعه کند از دیگر مواردی بودند که اعضای انجمن به آنها اشاره و خواستار پیگیری قاطع معاونت گردشگری در اجرای آنها شدند.