دیدار مدیرکل کسب و کار وزارت صمت با اعضای انجمن

| بیست و یکم شهریور ماه 1403

 

به نام خدا

 انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان کیش ، عصر روز چهارشنبه ، بیست و یکم شهریور 1403 ، میزبان آقای امیرحسین اسدی مدیرکل کسب و کار وزارت صمت و آقای ابراهیم هاشم ورزی سرپرست روابط عمومی و اموربین الملل سازمان منطقه آزاد کیش در جلسه ای با موضوع" اقتصاد و گردشگری دریامحور "بود. در ابتدا آقای قریب دبیر کل انجمن با اشاره به حوزه های فراوان اقتصاد دریامحور و عدم استفاده از تمام ظرفیتهای آن ، آنرا بسیار متفاوت از اقتصاد ساحل محور دانست و گفت در اقتصاد ساحل به مراتب پویاتر عمل می کنیم ولی در اقتصاد دریا محور که حوزه های گسترده ای مانند حمل و نقل ، تجارت دریائی ، آبزی پروری و شیلات ، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر ، امکان رشد و توسعه بسیار فراوانی وجود دارد هنوز در ابتدای راه هستیم . اگر کیش بتواند با نهادهای دولتی مانند وزارت صمت در این خصوص به مشارکت و همراهی برسد قطعا رشد اقتصاد کیش بسیار چشمگیر خواهد بود. وی به کلوپهای دریائی کیش و خدمات آن به گردشگران اشاره کرد و عنوان نمود که با ارتقای تجهیزات و خدمات آنها می توان بخش اعظم گردشگرانی را که سالانه برای تفریحات دریائی از کشور خارج می شوند می توان در تمام فصول سال جذب نمود. 
در ادامه آقای اسدی ضمن خرسندی از حضور در جمع سرمایه گذاران کیش ، به یکی از بهترین انواع گردشگری که گردشگری مالکیت است اشاره نمود و گفت  بخشی از آن در سواحل مکران و چابهار درحال برنامه ریزی و آماده سازی است و کیش باتوجه به ظرفیتها ، بخش خصوصی قدرتمند و فعال و همچنین ویژگی منطقه آزاد بودن ، می تواند بعنوان پایلوت استفاده از  20 روش جذب مسافر یا جذب سرمایه و توسعه اقتصادی در منطقه باشد . باتوجه به برنامه هفتم توسعه که دولت می بایست کارهای اجرائی را به بخش خصوصی واگذار نماید بشرط آنکه بخش خصوصی تمام مراحل ازجمله پیش بینی ، برنامه ریزی ، آینده پژوهی و اقدام را انجام دهد و در همین راستا خواستار اعلام نظر حاضرین درخصوص برگزاری کنفرانس اقتصادی دریا پایه در کیش شد که البته مکاتبات آن با سازمان انجام شده است . وی با اعلام آمادگی این وزارتخانه برای آماده سازی زیرساختها و همچنین آوردن سرمایه گذاران جدید ، خواستار ارائه برنامه های نوآورانه و خلاق، مشارکت جمعی برای تامین سرمایه و  گسترش و توسعه مالکیت گردشگری  در جزیره کیش شد . ازجمله پیشنهادات دیگر آقای اسدی گردشگری سلامت و سالمند با رویکرد بین المللی بود که باتوجه به شرایط آب و هوائی و نوع زیست جزیره کیش می تواند بعنوان یک نوع گردشگری پایدار درمورد آن برنامه ریزی و اقدام نمود . برگزاری ایونت مارکتینگ با عناوین جذاب نیز می تواند با برنامه ریزی اصولی و دقیق و پشتکار کارآفرینان و بخش خصوصی پس از گذشت 2 تا 3 سال حتی گردشگران خارجی بیشماری را بسوی جزیره کیش جذب نماید. باتوجه به اینکه در برنامه هفتم، بسیاری از امور اجرائی به انجمنها و اتاقها واگذار شده ، در بخش فناوری می توان از کیش بعنوان یک پایلوت برای آن استفاده نمود و پیشنهاد پارک فنآوری کیش هم در جلسات مطرح شده که با همت بخش خصوصی و کارآفرین ، اجرای  آن دور از ذهن نخواهد بود که در این صورت باتوجه به وجود بسیاری از زیرساختهای گردشگری نظیر هتلها ، مراکز تفریح و سرگرمی ، بازارها ، مراکز خدمات و بالا بودن امنیت و آرامش ، کل جزیره کیش می تواند بعنوان پارک فناوری لحاظ شود.
سپس برخی سرمایه گذاران و روسای صنوف حاضر در جلسه به مشکلاتی که اجرای این پیشنهادات وجود دارد اشاره نمودند منجمله عدم زیرساختهای مناسب ، هجمه رسانه ای به گردشگران کیش ، تناقض قوانین با ماهیت منطقه آزاد کیش ، نقض قانون اداره مناطق آزاد ، قوانین دست و پاگیر ، عدم اختیارات مدیرعامل سازمان بعنوان نهاد حاکمیتی جزیره و . . . اشاره نمودند.
در پایان آقای اسدی به روشهای مختلف مالی جهت تامین سرمایه برای طرحهای خلاق و نوآورانه اشاره و پیشنهاد نمود تعدادی از سرمایه گذاران و کارآفرینان جزیره با حضور نمایندگانی از وزارت صمت  ، کمیته ای بنام کیش در افق 1410 تشکیل داده و به برنامه ریزی با وجود تمام مشکلات و موانع موجود جهت  تبدیل کیش بعنوان پارک فناوری بپردازند.
آقای هاشم ورزی سرپرست روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نیز در بخشی از جلسه خواستار استفاده از روابط و اتصالاتی که بین افراد در این جلسات برقرار شده و می تواند گامی موثر در جهت ارتقای اقتصادی سرمایه گذاران و کار آفرینان و کیشوندان گردد، شد.