جلسه هفتگی انجمن با موضوع توکنایز دارائی های دنیای واقعی

| هشتم دی ماه 1404

جلسه این هفته انجمن در روز دوشنبه هشتم دیماه و با  توجه به اهمیت ایجاد مشارکت جمعی و جذب سرمایه های کوچک در امر ساخت و سازهای شهری و پروژه های معتبر ساختمانی برگزار شد.
در ابتدای جلسه آقای شهبازی سرپرست شعب بانک ملی کیش درخصوص برخی تسهیلات و شرایط مهیا شده برای سرمایه گذاران و کیشوندان خبر داد . اعطای تسهیلات مالی تا سقف 200 میلیارد تومان برای سرمایه گذاران و تسهیلات 300 میلیون تومانی بنام حساب مهربانی برای مشتریان بانک ملی با سود صفر تا 4 درصد ، امکان واگذاری دستگاه پوز به متقاضیان ،  گشایش حسابها و سپرده های ارزی اعم ار دلاری و یورویی و درهمی و امکان برداشت ارزی در هر زمان که نیاز مشتری باشد از جمله تسهیلاتی است که به کمک کمیته فنی و متخصص بانک ملی در طی سه ماهه اخیر و از زمان انتصاب آقای شهبازی به سمت سرپرست شعب بانک ملی کیش امکانپذیر شده است. از جمله ویژگی هائی که سپرده های ارزی دارا هستند سهولت مبادله های ارزی و برداشت های آن بصورت ارزی می باشد که مشتریان در هر زمان پس از افتتاح حساب ، می توانند ارز خود را برداشت نمایند.
پس از صحبتهای وی ، جلسه وارد دستور شد آقای مهندس قریب ضمن اشاره به هزینه های سنگین ساخت و ساز و پروژه های بزرگ ساختمانی ، جمع آوری و بکارگیری سرمایه های خرد را درجهت تامین مالی و اتمام این پروژه ها ضروری دانست و در این راستا به رونمائی از اپلیکیشن خانه ریز که مرتبط با توکنایز مسکن است و  اخیرا توسط شهرداری تهران آماده و رونمائی شده است اشاره نمود. بدینصورت که شهرداری با سرمایه گذاران در زمینه ساخت و ساز  پروژه های بزرگ مشارکت می نماید و پس از برآورد اولیه هزینه های زمین ، مجوز و ساخت ، سهم خود را به عموم مردم عرضه می دارد و پس از اتمام ساخت و فروش بنا ، مبلغ دریافتی خود را بین سهامداران به نسبت سهام خریداری شده تقسیم می نماید . در جزیره کیش و باتوجه به وجود بیش از 50 هتل درحال ساخت ، امکان بهره گیری از چنین روشهائی برای سرمایه گذاران می تواند به اتمام و بهره برداری هرچه سریعتر پروژه ها کمک کرده و باعث رونق گردشگری نیز شود . سپس آقای مهندس زائری رئیس هیئت مدیره شرکت کی استون کیش درخصوص توکنایز دارایی های دنیای واقعی (فیزیکی )با بهره گیری از فن آوری دیجیتال و مفاهیم و اصطلاحات مربوط به آن صحبت کردند. وی گفت تامین مالی پروژه ها از دو طریق انجام می شود یا استفاده از تسهیلات که به نوعی ایجاد بدهی است که باید در زمان مشخصی بازپرداخت و تسویه شود . روش دوم توکنایز یا تامین مالی از طریق واگذاری دارائی هاست که این روش امروزه بسیار متداول شده است. مباحث حقوقی و شرعی و نظرات حقوقدانان و کمیته فقهی سازمان بورس و بانک ملی درخصوص چنین روشهای معامله از دیگر بحثهای عنوان شده در جلسه بود. آقای زائری گفت انتقال دارائی های ملکی به سه روش صورت می گیرد یا در بستر ثبت اسناد و املاک ، یا ذیل قانون تجارت و یا ذیل قانون تجارت الکترونیک یا همان رمز ارزها . چنانچه این انتقال ، ذیل قانون تجارت صورت پذیرد کمترین تعارض را با قوانین و اصول اسلامی خواهد داشت  وی گفت در توکنایز ملک ، با خرید هر سهم یا هر متراژ از یک ملک ، خریدار هم مالک و هم حاکم است ولی اگر این معامله در ذیل قانون تجارت صورت پذیرد خریدار فقط مالک سهم است و اختیاری در اداره سهام ندارد و شرکت که بیشترین سهام را دارد می تواند تصمیم گیر باشد. فروش سهمی ملکی که ساخت آن به پایان رسیده در این نوع خرید و فروش بهتر است . 
باتوجه به گستردگی مباحث و همچنین علاقمندی اعضا به موضوع جلسه ، مقرر گردید در چندین جلسه کارشناسانه و با حضور اعضای هیئت امنا و سایر اعضای محترم انجمن و همچنین صاحبنظران ، مشکلات و موانع قانونی و حقوقی این اپلیکشنها بررسی و با رفع موانع ، یک پلتفرم جامع و کامل با حمایت انجمن در این راستا فعالیت خود را آغاز نماید.