مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی با حضور چهره های برجسته ادب و هنر فارسی، مقامات کشوری، اندیشمندان، هنرمندان و میهمانان و مدعوین در هتل مجلل اکسلسیور کیش برگزار گردید. این مراسم که به همت شرکت ویرا کارنو کیش و با حمایت بخش خصوصی و با حضور جمع گسترده ای از مسئولین سازمان ، مقامات ، سفرا و میهمانان خارجی، و کیشوندان دوستدار این شاعر برجسته فارسی برگزار شد ابتدا آقای احمد کتابفروش رئیس هیئت مدیره شرکت ویراکارنو ضمن خیرمقدم به میهمانان ماموریت شرکت ویراکارنو را معرفی و حضور هنرهای اصیل ایرانی در سطح بین المللی دانست و این شرکت را بعنوان خاستگاه و مرکز انسجام و جمع آوری و معرفی هنرهای اصیل ایرانی به جهانیان برشمرد.
استاد داشگاه و پژوهشگر معاصر شعر و ادب فارسی ، آقای دکتر سید مهدی زرقانی دیگر سخنران مراسم از نقش ارزشمند فردوسی در نگهداری و غنا بخشیدن به زبان فارسی سخن گفتند . سپس آقای دکتر محمد جواد ظریف و آقای دکتر محمد ابراهیم انصاری لاری نیز در خصوص ، اهمیت پاسداشت زبان و فرهنگ فارسی و نگهداری از آن در جهانی که هر روز با تکنولوژیها و ایدئولوژیهای جدیدی روبروست تاکید نمودند. تلاش برای ایرانی خرد بنیان و برپایه تفکر و خرد و همچنین عدالت و مهرورزی از مهمترین دغدغه های جهان امروز ما باید باشد تا هویت و اصالت ایران محفوظ و پایدار بماند. از بخشهای دیگر مراسم روایتگری شاهنامه توسط استاد امیر صادقی ، شبیه خوانی رستم و سهراب ، موسیقی تنبور با سازهای کوبه ای ، همنوازی و موسیقی مقامی خراسان با محوریت شاهنامه بود.
در پایان برنامه ، هدایائی ازطرف برگزار کننده مراسم ( شرکت ویراکارنو کیش ) به جناب آقای فرخ محمدزاده سازنده و مالک هتل اکسلسیور ، جناب آقای محمدجواد ظریف ، جناب آقای محمدرضا یزدانپناه ، جناب آقای دکتر انصاری لاری ، اهدا و از زحمات و حمایتهای آقای محمدزاده در برگزاری مراسم قدردانی گردید. همچنین از شرکت سالار کیش ، گالری بهار آرت گالری ، هتل گلدیس و شرکت دژارسازان توسعه کیش که حامیان مالی و اسپانسر برنامه بودند نیز با اهدای جوائز تقدیر و قدردانی گردید.
در حاشیه این مراسم ، نمایشگاه “فرّ و فرهنگ شاهنامه”، بازتابی از شکوه حماسههای ایرانی بود که با الهام از شاهنامهی فردوسی و نسخهی نفیس “شاهنامه تهماسبی”، طراحی و اجرا شده بود. این نمایشگاه، پیوندی میان ادبیات حماسی و هنرهای تجسمی برقرار کرد و تلاش داشت تا مفاهیم والای شاهنامه، از جمله پهلوانی، آزادگی، خرد، و ملیت را از طریق جلوههای بصری و هنری بازآفرینی کند.
بخشهای مختلف نمایشگاه شامل نمایش دو بخش 1) آثار موزهای مرتبط با شاهنامه:در این بخش، نسخههای خطی ارزشمند، مینیاتورها، نسخ بازآفرینیشده و اسناد تاریخی مرتبط با شاهنامه و دورهی صفویه (از جمله نمونههایی از شاهنامه تهماسبی) به نمایش درآمد. این آثار، نمایانگر دقت هنری، اصالت فرهنگی و ارجگذاری ایرانیان به میراث کهن خود بودند . 2)ارائه مدلهای لباس با نقشمایههای شاهنامهای: در بخشی دیگر از نمایشگاه، طراحیهای معاصر و الهامگرفته از داستانها و شخصیتهای شاهنامه ارائه شد. لباسهایی که با بهرهگیری از هنر اصیل ایرانی، رنگ، نقوش و برشهای سنتی و مدرن، تصویری تازه از رستم، سهراب، تهمینه، رودابه، گودرز، زال و دیگر اسطورههای شاهنامه را بازتاب میدادند. این لباسها نتیجهی تلفیق هوشمندانهی هنر طراحی مد با مفاهیم اسطورهای بودند و توجه بسیاری از بازدیدکنندگان و منتقدان را جلب کردند.